Puh. 040-7771233, 040-5296863, 0400-256329
               info@etelasavonmatkat.com
   Etusivu      Kiertomatkat      Ähtäri ja Tuuri matka
 
MATKAT 
 
VENÄJÄLLE

VIROON

KYLPYLÄMATKAT

TEEMAMATKAT
MESSUMATKAT

 
RAVIMATKAT
Kuninkuusravit 2018
 


 

 
7.-8.6. / 28.-29.6. / 6.-7.7. / 17.-18.8.
 
Ähtäri ja Tuuri 2 pv
Hotelli Mesikämmen
 
Kesäinen matka Etelä-Pohjanmaan maakunnan suosituimmille nähtävyyksille. Ähtärin eläinpuisto on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto. Puistossa on noin 60 eri eläinlajia, joista tunnettuja ovat erityisesti karhut, tämän kesän uutuutena pandat. Suurin osa eläimistä on havumetsävyöhykkeelle tyypillisiä, talviseen ilmastoon sopeutuneita lajeja. Karhujen lisäksi puistossa on esimerkiksi ahmoja, susia ja ilveksiä sekä erittäin uhanalaisia lumileopardeja, jotka Korkeasaaren eläintarha lahjoitti Ähtärin eläinpuistolle 30-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2003. Lisäksi puistossa on useita lintulajeja. Majoitumme tunnetussa hotelli Mesikämmenessä, jonka rentouttavassa kylpylässä nautit saunan lämmöstä ja altaiden virvoittavasta voimasta, hoito-osastolta saat mm. luontaishoitoja, turvehoitoja sekä hierojan palvelut. Hotelli Mesikämmenessä vierailija astuu luonnon ”sisään”. Hotellin pääkäytävän varrella peruskallio ja betonirakenteet on jätetty näkyviin. Jyhkeällä luonnonkivipinnalla näkyy kiven elävyys. Ulkopuolelta katsoen hotellin ilmavat puurakenteet asettuvat sopusointuun ympäröivän luonnon kanssa. Arkkitehdeille tärkeät luonnonläheisyys, vapaat muodot ja rakenteellisten ratkaisujen esille tuominen näkyvät hotellirakennuksessa kautta linjan. Kesän parhaat ostokset teemme Alavuden Tuurissa, pienessä tuhannen asukkaan kylässä sijaitseva Kyläkauppa on myynniltään, valikoimaltaan ja pinta-alaltaan Suomen suurin tavaratalo. Keskisen kantasuvun esi-isä, Kustaa toimi jo 1800-luvulla kulkukauppiaana Tuurin kylän harvaan asuttujen kuntien alueella ja tätä perinnettä jatkoivat hänen jälkeläisensä kahdessa polvessa ennen kuin ensimmäinen kiinteä kyläkauppa perustettiin vuonna 1946. Kyläkauppaa ja sen ympärille kasvanutta lähes sadan yrityksen kauppakylää ja sen ainutlaatuista ja välitöntä tunnelmaa on mahdotonta kuvata sanoin. Lähde mukaamme tämän kesän uutuusmatkalle Suomi nousuun -teemalla.
 
Matkan kohokohdat
- Ähtärin eläintarha
- Tuurin kyläkauppa
- Suomenkesä
- Pandat
 
Matkan hinta: 215 €/hlö/2hh 1hh lisä 50 €
 
Hintaan sisältyy:
  • laadukas linja-autokuljetus
  • majoitus 2hh
  • puolihoitoruokailut, 1 x aamiainen ja 1 x illallinen
  • matkaohjelmassa mainitut sisäänpääsyt
 
Ilmoittautumiset viimeistään kuukausi ennen lähtöä
 
Vastuullinen matkanjärjestäjä Ykkösmatkat
 
 

MATKAOHJELMA

1. pv ÄHTÄRI

Saavumme puolenpäivän maissa Ähtäriin ja aluksi tutustumme luonnonmukaiseen eläinpuistoon. Kierros puistossa on helppo kulkea ja vaihtelevan mukava. Voit valita kahdesta reitistä, pidempi reitti on 3 kilometriä ja lyhyempi noin kilometrin. Koko kierroksella näet noin 60 eri eläinlajia, joista tunnettuja ovat erityisesti karhut ja pandat. Reitti kulkee luonnon siimeksessä, jonka varrella on mm. laavu makkaranpaistoon ja kahvioravintola. Vierailun jälkeen majoitumme Mesikämmen- hotelliin, joka on aivan kivenheiton päässä. Illalla nautimme yhteisen päivällisen.

2. pv ÄHTÄRI - TUURI

Maukkaan aamiaisen jälkeen suuntaamme Tuuriin, jonka pienessä kylässä sijaitseva Kyläkauppa on Suomen suurin tavaratalo ja samalla myös matkailunähtävyys. Jo yli 40 vuotta osakeyhtiönä toiminut Kyläkauppa on kasvanut vuosien varrella huimasti sekä kooltaan että valikoimaltaan. Suomen halvin hintataso, onnistunein valikoima ja ystävällisin palvelu takaavat asiakastyytyväisyyden. Ostokset linja-autoon lastattuamme aloitamme kotimatkan iloisina ja onnellisina, olemmehan viettäneet päivän Onnenkylässä.

Ykkösmatkojen matkaehdot

 


   

Käyntiosoite:
PUISTOKATU 5
Savonlinna
sisäänkäynti talon päädystä 

Avoinna: ma - pe
klo 9:30 - 14:00
Sopimuksen mukaan
myös muina aikoina
 
Toimisto
puh. 040-777 1233
Puhelinpalvelu:
040-529 6863 (9 - 18)
 

Etelä-Savon matkat Ky
          Postiosoite:
           Pölläskyläntie 651
           58770 Pihlajalahti
                   Finland
 
   puh. 040-5296863
       0400-256329
 040-7771233 toimisto
 
www.etelasavonmatkat.com
info@etelasavonmatkat.com
toimisto@etelasavonmatkat.com