Puh. 040-7771233, 040-5296863, 0400-256329
               info@etelasavonmatkat.com
   Etusivu      Kiertomatkat      Britteinsaarten kiertomatka
 
MATKAT 
 
VENÄJÄLLE

VIROON

KYLPYLÄMATKAT

TEEMAMATKAT
MESSUMATKAT

 
RAVIMATKAT
Kuninkuusravit 2018
 


 

 
20.-27.5.2018
 
Britteinsaarten kiertomatka 8 pv
Dublin 2 yötä, Belfast 1 yötä, Edinburgh 1 yö, York 1 yö, Lontoo 2 yötä
 
Irlanti, Pohjois-Irlanti, Skotlanti ja Englanti

Keväinen Iso-Britannia, ikivihreä Irlanti ja säkkipilleistä ja kilteistä tunnettu Skotlanti.

Matkan aluksi nautimme pienen matkan Irlannin maalaismaisemista ja sen pääkaupungista Dublinista, johon tutustumme kahden päivän ajan. Belfast, kaupunki Irlannin saaren pohjoisosassa, joka kuuluu vielä Iso-Britannialle. Täällä rakennettiin aikansa mahtavin laiva Titanic. Skotlannin nummet ja miljoonat lampaat kiviaitoineen jäävät jokaisen mieleen. Yorkin historiallinen muurien ympäröimä kaupunki pienine keskiaikaisine kujineen ja kahviloineen ottaa sinut avosylin vastaan. Tutustumme Lontoon parhaimpiin nähtävyyksiin, teemme ostoksia ja maistelemme uusia makuja. Britteinsaaret on ryhmä Luoteis-Euroopan saaria, jotka jakautuvat Yhdistyneen kuningaskunnan ja Irlannin tasavallan valtioihin. Nämä saaret muodostavat Euroopan länsirannikolle 315 134 neliökilometrin kokoisen saariston, joka käsittää mm. Iso-Britannian ja Irlannin saaret. Saarikierroksen teemme laadukkaalla ilmastoidulla turistibussillamme.
 
Matkan hinta:
1640 €/hlö/2hh
1hh lisä 290 €
 
Hintaan sisältyy:
 • Laadukas linja-autokuljetus ilmastoidulla turistibussilla (Liitäntäkuljetukset Suomessa lisähintaan)
 • Lennot Helsinki - Dublin, Lontoo - Helsinki turistibussilla
 • Lavamatka Belfast - Cairnryan kansipaikoin
 • Hyvätasoiset hotellimajoitukset 2hh
 • Puolihoitoruokailut 7 aamiaista, 5 illallista, 1 lounas, 1 iltapäivä tee
 • Kaupunkikiertoajelu Lontoo, Belfast, Dublin ja Edinburgh
 • Kuningasperheen huvijahti vierailu
 • Matkanjohtajan palvelut
 
Lisämaksusta:
 • Windsorin kuninkaidenlinna - 60 €
 • Guinness- olutpanimo sis. maistiaiset - 35 €
 • Riverdance Show & Dinner - 50 €
 • Powerscourtin puutarha ja kartano - 50 €
 • Titanic museo - 35 €
 
Ilmoittautumiset viimeistään kuukausi ennen lähtöä.
 
Vastuullinen matkanjärjestäjä Ykkösmatkat.
 
 
 
MATKAOHJELMA

1. pv HELSINKI - DUBLIN

Tapaamme Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Lennämme Finnairin siivin Dubliniin, jossa keltainen bussimme on jo odottamassa meitä. Aloitamme tutustumisen tähän upeaan kaupunkiin heti saavuttuamme ja teemme kaupunkikierroksen paikallisoppaan johdolla opastetulle kaupunkikiertoajelulle. Dublinin perustivat vuonna 840 viikingit, jotka valloittivat suurimman osan Irlantia. Kaupungin merkittäviä rakennuksia ovat muun muassa Pääpostitoimisto (General Post Office), Dublinin linna (Dublin Castle), Trinity College -yliopisto kampusalueineen. Uskonnollisista rakennuksista mainittavimpia ovat Pyhän Patrikin katedraali (St. Patrick´s Cathedral) ja Christ Church Cathedral. Majoitumme keskustan hotelliin. Hotellista pääsee kätevästi kuuluisalle ostoskadulle O’Connell Streetille tai kaupunkia halkovan Liffey-joen rantakaduille aistimaan ilmapiiriä. Lähellä on kuuluisa Temple Bar- alue pubeineen ja ihanine pikku putiikkeineen. Liffey-joen ylittää useita siltoja, joista Half Penny Bridge (puolen pennin silta) on kävelysilta. Illallinen hotellilla

2. pv DUBLIN

Tänään on hyvää aikaa tutustua Dubliniin omatoimisesti tai osallistua lisämaksullisille retkille. Nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa.

Teemme retken yhteen Euroopan kauneimpaan puutarhaan ja Powerscourtin kartanoon, tämän tavattoman kauniin kokonaisuuden rakentamiseen meni yli 100 mieheltä 12 vuotta.

Iltapäivällä voivat halukkaat osallistua vierailulle Guinness- olutpanimoon, jonka yhteydessä on museo ja mielenkiintoinen oluenpanonäyttely Guinness Storehouse. Panimokierroksen jälkeen on mahdollista nauttia aitoa ja alkuperäinen ”a pint of Guinness”, lasillinen maailmankuulua Guinness- olutta, joka on tummaa ja täyteläistä kuin syksyinen yö. Illalla on mahdollista lähteä lisämaksulliselle retkelle nauttimaan Riverdance- esityksestä ja illallisesta paikalliseen ravintolaan.

3. pv DUBLIN - BELFAST

Suuntaamme kohti Irlannin saaren pohjoisosaa. ja seuraavaa kaupunkikohdettamme, Belfastia. Ajelemme parin tunnin ajan upeissa nummimaisemissa Pohjois-Irlannista. Teemme kaupunkikiertoajelun paikallisen oppaan johdolla. Pääsemme näkemään Pohjois-Irlannin pääkaupungin ylpeyden aiheen; yhden koskettavista ihmeistä eli Titanic- rakennuksen, joka on suurin lanseeraus Belfastissa 100 vuotta sitten uponneen Titanicin jälkeen. Rakennus avattiin yleisölle huhtikuussa 2012. Iltapäivällä on mahdollista lähteä lisämaksulliselle retkelle tutustumaan tarkemmin Titanicin historiaan. Vieraillessamme Titanic -rakennuksessa saamme kattavan kuvan Titanicin syntyhetkistä aina epäonniseen neitsytmatkaan saakka. Illallinen hotellin ravintolassa. 120 km

4. pv BELFAST - EDINBURGH

Aamiaisen jälkeen siirrymme satamaan ja ylitämme lautalla saarten välisen lyhyen merimatkan.  Ajelemme Skotlannin puolella mukavan matkaa ja näemme miten maisema vaihtuu matkan edetessä. Iltapäivällä saavumme Edinburghiin, joka on Skotlannin pääkaupunki. Tutustumme kauniiseen kaupunkiin paikallisoppaan johdolla. Majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. 200km

5. pv EDINBURGH - YORK

Aamupalan jälkeen vierailemme kuningasperheen huvijahdilla, Britannialla, jolla myös prinsessa Diana ja prinssi Charles matkustivat häämatkalleen. Päivän aikana ajelemme bussilla kohti maan Englannin pohjoisosaa, Yorkin kaupunkia, jossa teemme pienen kaupunkikierroksen. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Yorkin tuomiokirkko, vanha kaupunki ja sen keskiaikaiset linnanmuurit sekä lukuisat museot. Yhteinen illallinen hotellilla. 320km

6. pv YORK – LONTOO

Tänään suuntaamme maan pääkaupunkiin Lontooseen. Teemme iltapäivällä opastetun kaupunkikierroksen, jonka aikana käymme katsomassa Lontoon nähtävyyksiä, joista kuuluisimpia ovat Big Ben, Westminster Abbey, London Eye, Buckinghamin palatsi, Trafalgar Square ja Piccadilly Circus.

Majoitumme kahdeksi yöksi aivan Lontoon keskustaan, yhteinen illallinen. 320 km

7. pv LONTOO

Lontoossa jää myös omaa aikaa nauttia suurkaupungin sykkeestä. Voit lähteä vaikka rentouttavalle ostoskierrokselle Portobello Roadille, tunnettuun Harrodsin tavarataloon tai Oxford Streetin kauppoihin. Ostosten lomassa on mukava pysähtyä nauttimaan vaikkapa lasillinen paikalliseen brittiläiseen pubiin. Madame Tussaudin vahakabinetti on myös ainutlaatuinen kokemus monine kuuluisuuksineen. Entäpä vierailu Buckinghamin palatsin kuninkaallisissa sisätiloissa tai risteily pitkin Thames jokea? Järjestämme halukkaille lisämaksullisen retken Windsoriin, kuninkaitten linnaan, retken kesto 5 tuntia. Iltapäivällä nautimme yhdessä Afternoon tean kaikkine herkullisine paakelseineen, mikä mahtava huipennus tälle matkalle.

8. pv LONTOO - HELSINKI

Aamiaisen jälkeen aloitamme kotimatkan lentämällä Helsinkiin Lontoon Heathrow lentoasemalta.   

Käyntiosoite:
PUISTOKATU 5
Savonlinna
sisäänkäynti talon päädystä 

Avoinna: ma - pe
klo 9:30 - 14:00
Sopimuksen mukaan
myös muina aikoina
 
Toimisto
puh. 040-777 1233
Puhelinpalvelu:
040-529 6863 (9 - 18)
 

Etelä-Savon matkat Ky
          Postiosoite:
           Pölläskyläntie 651
           58770 Pihlajalahti
                   Finland
 
   puh. 040-5296863
       0400-256329
 040-7771233 toimisto
 
www.etelasavonmatkat.com
info@etelasavonmatkat.com
toimisto@etelasavonmatkat.com