Puh. 040-7771233, 040-5296863, 0400-256329
               info@etelasavonmatkat.com
   Etusivu      Matkat      Hurmaavat Alpit ja Dolomiittien taikaa
MATKAT 
 
 
VENÄJÄLLE

VIROON

RUOTSIIN

KYLPYLÄMATKAT

TEEMAMATKAT
 

MESSUMATKAT

 
RAVIMATKAT
 


 

 
9.-14.9.
 
Hurmaavat Alpit ja Dolomiittien taikaa 6 pv
Itävalta, Italia
 
Tälle matkalle olemme valinneet Alppien parhaimpia ja kauniimpia osia. Teemme upean läpileikkauksen Euroopan korkeimpaan Alppi vuoristoon. Koemme elämyksiä Alppien ikimetsistä ja lumipeitteisistä vuorten huipuista, jääkylmistä vuoristojärvistä sekä kapeista ja kiemuraisista vuoristoteistä. Italian terävät Dolomiitit tekevät vaikutuksen varmasti kaikkiin matkalaisiin ja Itävallan maukkaat ruoat vievät kielen mennessään. Mahtava matka Alpeille ja Dolomiiteille.
 
Matkan hinta: 1240 €/hlö/2hh
1hh lisä 250 €
 
Hintaan sisältyy:
  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla (liitäntäkuljetukset Suomessa lisähintaan)
  • Lennot Helsinki - München, Milano - Helsinki turistiluokassa
  • Laadukkaat hotellimajoitukset 2hh
  • Puolihoitoruokailut
  • Matkanjohtajan palvelut
 
Ilmoittautumiset viimeistään kuukausi ennen lähtöä.
 
Vastuullinen matkanjärjestäjä Ykkösmatkat
 
 
 
MATKAOHJELMA
 
1. pv SUOMI – MÜNCHEN – SANKT JOHANN IM PONGAU, ITÄVALTA

Tapaamme Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta lennämme suoralla aamulennolla Müncheniin. Kentällä on vastassa tuttu bussimme. Matkamme jatkuu Berchtesgadenin kylään, jossa vierailemme Hitlerin kuuluisalla Kotkanpesä -huvilalle. Huvila sijaitsee 1834m merenpinnan yläpuolella aivan Itävallan rajan tuntumassa Saksan puolella. Alhaalta sijaitsevalta parkkipaikalta ylösnouseminen tapahtuu paikallisella vuoribussilla, jolloin 6,5 km matkan aikana noustaan 700m korkeutta. Itse rakennukseen johtaa vuoren sisään rakennettu hissi. Ylhäällä on ravintola. Vierailun jälkeen jatkamme matkaa huikeissa Alppimaisemissa kohti kuuluisaa St.Johann im Pongaun monipuolista matkailukohdetta. Tämä on Itävallan suosituimpia ja sijaitsee keskellä Keski-Euroopan suurinta luonnonpuistoa. Itävallan korkein vuori 3798 metrinen Grossglockner on lähettyvillä. Majoittuminen hotelliin ja illallinen. 300km

2. pv SANKT JOHANN IM PONGAU

Kohteemme St.Johann im Pongau sijaitsee viehättävässä laaksossa vuorten ympäröimänä. Hotelliltamme on helppo aktiivisimpien lähteä, vaikka kanjonikävelylle läheiseen Liechtensteinklammiin, joka on yksi alueen merkillisimmistä luonnonmuodostelmista. Aika kuluu myös hyvätasoisella hotellilla nauttien kiireettömyydestä ja hemmotellen itseään. Päivän päätteeksi nautimme maittavasta illallistarjoilusta.   

3. pv SANKT JOHANN IM PONGAU

Tänään teemme retken läheiselle suolakaivokselle, tutustumme kaivokseen opastetulla kierroksella. Iltapäivällä Salzburg ”suolakaupunki” tulee tutuksi. Päivän päätteeksi palaamme hotellillemme ja nautimme maittavan illallisen.

4. pv SANKT JOHANN IM PONGAU – DOLOMIITIT ITALIA

Alppien yli pohjois-eteläsuunnassa on päässyt jo ammoisina aikoina, kun eri valloittajat ja kauppiaat ovat liikkuneet ympäri Eurooppaa eri alppisolia pitkin. Yksi tunnetuin sola on Brenneron sola Italian ja Itävallan raja-alueella. Mutta mistä tahansa Alpit ylittää, se ei ole koskaan yksitoikkoista matkantekoa. Silmäniloa on luvassa tällekin päivälle, joten tuskin kukaan nukahtaa kesken matkan näillä solateillä! Dolomiittien kohteemme näyttää olevan luoksepääsemättömässä paikassa jylhien vuorten ympäröimänä. Mutta vuorten keskeltä löydämme ihastuttavan alppikylän, jonka tunnelmasta nautimme seuraavien päivien ajan. Majoittuminen ja illallinen. 300km

5. DOLOMIITIT

Tänään teemme kattavan kierroksen Dolomiittien mahtavissa maisemissa pieniä serpentiiniteitä pitkin. Sellan massiivi kohoaa läpipääsemättömän näköisenä kylämme edessä, mutta sen ylittäminen on mahdollista solaa pitkin. Solassa tie kohoaa korkeimmillaan 2244 metriin. Dolomiitit on nimetty sen kivilajin mukaan, joka on tunnusomaista tälle seudulle ja vuoren pinta näyttää poikkeuksellisen väriseltä muihin Alppien vuoristoihin verrattuna. Tämänkaltaista geologista muodostelmaa vain harva on nähnyt ennen tätä matkoillaan. Yhteinen illallinen.

6. pv DOLOMIITIT – MILANO – SUOMI

Aikaisen aamiaisen jälkeen ajamme Milanon lentoasemalle, josta suoralla lennolla matkaamme Helsinkiin ja kotimatkan viimeinen osuus voi alkaa.

 

   

Käyntiosoite:
PUISTOKATU 5
Savonlinna
sisäänkäynti talon päädystä 

Avoinna: ma - pe
klo 9:30 - 14:00
Sopimuksen mukaan
myös muina aikoina
 
Toimisto
puh. 040-777 1233
Puhelinpalvelu:
040-529 6863 (9 - 18)
 

Etelä-Savon matkat Ky
          Postiosoite:
           Pölläskyläntie 651
           58770 Pihlajalahti
                   Finland
 
   puh. 040-5296863
       0400-256329
 040-7771233 toimisto
 
www.etelasavonmatkat.com
info@etelasavonmatkat.com
toimisto@etelasavonmatkat.com