Puh. 040-7771233, 040-5296863, 0400-256329
               info@etelasavonmatkat.com
   Etusivu      Kiertomatkat      Jäämeren kuningasrapuja ja ruskan lumoa
 
MATKAT 
 
VENÄJÄLLE

VIROON

KYLPYLÄMATKAT

TEEMAMATKAT
MESSUMATKAT

 
RAVIMATKAT
Kuninkuusravit 2018
 


 

 
17.-22.9.2018
 
Jäämeren kuningasrapuja ja ruskan lumoa 6 pv
Rovaniemi 1 yö, Kirkkoniemi 2 yötä, Saariselä 1 yö, Kuusamo 1 yö
 
Itäinen Lappi, Pohjois-Norja, Pohjoinen jäämeri arktisella alueella ja kuningasrapusafari Jäämereen kuuluvalla Barentsinmerellä komeaan ruska-aikaan on ehdottomasti tämän vuoden mielenkiintoisin matka pohjoiseen. Meno- ja paluumatkan ajelemme mukavin päivämatkoin eri reittejä pitkin Lapissa Inarin ja Utsjoen kunnissa. Varanginvuono on karunkaunista luontomaisemaa, mutta myös vanhaa suomalaisasutusta Norjan pohjoisimman läänin Finnmarkin perukoilla. Inarin järvi, Pohjoiselta jäämereltä työntyvä turkoosinhohtoinen Varanginvuono, Saariselkä ja monet muut matkakohteet tulevat tutuiksi tällä matkalla ja parhaaseen ruska-aikaan. Lähde mukaamme tälle ainutlaatuiselle matkalle, joka varmasti jää mieleen pitkäksi aikaa.
 
Matkan kohokohdat
- Kuningasrapusafari
- Barentsinmeren lahdella
- Pohjoinen jäämeri arktisellä alueella
- Lapin ruska
- Inarin järvi
Matkan hinta:
695 €/hlö/2hh
1hh lisä 190 €
 
Hintaan sisältyy: 
  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla (liitäntäkuljetukset Suomessa lisähintaan)
  • Majoitukset 2hh
  • Puolihoitoruokailut
  • Matkanjohtajan palvelut
 
Lisämaksusta:
  • Jäämeren kuningasrapusafari sis. runsaan rapulounaan - 170 €
 
Ilmoittautumiset viimeistään kuukausi ennen lähtöä
 
Vastuullinen matkanjärjestäjä Ykkösmatkat
 
 
 
MATKAOHJELMA
 

1. pv ROVANIEMI

Matkaamme läpi Suomen kohti pohjoisinta, laajinta ja harvaanasutuinta Lapin maakuntaa, Lapinmaata. Päivän mittaan pidetään sopivin välein virkistäytymistaukoja. Iltapäivällä ohitamme Kajaanin ja Ranuan kaupungit ja illansuussa olemme Lapin maakuntakeskuksessa Rovaniemellä. Majoitumme hotelliin ja nautimme illallisen.
 

2. pv ROVANIEMI - KIRKKONIEMI

Aamiaisen jälkeen matkaamme kohti PohjoisLappia. Ohitamme päivän aikana Saariselän matkailu- ja tunturialueen, Kaunispään ja Inarin. Jatkamme Inarin järven rantatietä pitkin kohti Sevettijärveä, joka on rakentunut jääkauden aikaiselle merenpohjalle. Paikalliset kutsuvat ROVANIEMI ROVANIEMI - KIRKKONIEMI Sevettijärven ja Näätämön välisiä maisemia suurikokoisten kivisten peltojen vuoksi ”pirunpelloiksi”. Lähestymme kolttasaamelaisten pääasuinaluetta Näätämöä ja Norjan rajaa. Lopulta turkoosinsininen Varanginvuono aukeaa jylhien tuntureiden reunustamana eteemme. Saavumme Kirkkoniemeen, joka sijaitsee tuntureiden ympäröimän Varanginvuonon rannalla lähellä Venäjän rajaa. Majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen.
 

3. pv JÄÄMERI

Tänään järjestämme halukkaille kuningasrapujen kalastusretken Pohjoiselle jäämerelle. Näemme kuinka halkaisijaltaan, jopa kaksi metriä suuria rapuja pyydetään, millaisissa elinympäristöissä viisijalkaiset kummajaiset elävät, ja millaisia ne ovat muodoltaan. Nautimme yhdessä herkullisen aterian Barentsinmeren äärellä tunturimaisemissa. Samalla saamme kuulla, mistä ja miten jäämeren jättiläinen on kotiutunut Norjan pohjoisosan rannikolle ja on osa tärkeää kalastusmatkailua. Illaksi palaamme Kirkkoniemeen ja nautimme illallisen mielenkiintoisen päivän päätteeksi.
 

4. pv KIRKKONIEMI - SAARISELKÄ

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Varanginvuonon karua, kallioista, mutta kaunista vuonon rantatietä pitkin Pohjois-Norjan saamelaiskulttuurin keskukseen Varangerbotnin taajaman kautta aina Tenojoelle. Seurailemme PohjoisEuroopan suurinta ja tuottoisinta lohijokea, Tenoa Utsjoelle ja sieltä suuntaamme 4-tietä pitkin ohi Inarin järven ja Ivalon aina Saariselälle. Majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. 400 km
 

5. pv SAARISELKÄ - KUUSAMO

Aamupäivän aikana jätämme Urho Kekkosen kansallispuiston vierellä olevan Saariselän matkailualueen taaksepäin ja suuntaamme Sodankylän ja Kemijärven kautta Rukan matkailukeskukseen, kävelykylään. Majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. 370 km
 

6. pv KUUSAMO

Hyvä hotelliaamiainen, jonka jälkeen matkamme jatkuu viitostietä Suomussalmen kautta. Sopivasti taukoja pitäen olemme kotiseudulla mukavasti illansuussa piristyneinä ja useita kokemuksia rikkaampina. Olemme nähneet ja kokeneet Lapin ruskaa, erämaa-alueita, tuntureiden karunkaunista luontoa, vuonoja sekä Pohjoista jää- merta arktisella alueella herkullisine, jättiläiskokoisine kuningasrapuineen sekä poron, Lapin matkailun johtotähden.
 
    

Käyntiosoite:
PUISTOKATU 5
Savonlinna
sisäänkäynti talon päädystä 

Avoinna: ma - pe
klo 9:30 - 14:00
Sopimuksen mukaan
myös muina aikoina
 
Toimisto
puh. 040-777 1233
Puhelinpalvelu:
040-529 6863 (9 - 18)
 

Etelä-Savon matkat Ky
          Postiosoite:
           Pölläskyläntie 651
           58770 Pihlajalahti
                   Finland
 
   puh. 040-5296863
       0400-256329
 040-7771233 toimisto
 
www.etelasavonmatkat.com
info@etelasavonmatkat.com
toimisto@etelasavonmatkat.com