Puh. 040-7771233, 040-5296863, 0400-256329
               info@etelasavonmatkat.com
   Etusivu      Matkat      Jokiristeily sinisellä Tonavalla
MATKAT 
 
 
VENÄJÄLLE

VIROON

RUOTSIIN

KYLPYLÄMATKAT

TEEMAMATKAT
 

MESSUMATKAT

 
RAVIMATKAT
 


 

 
11.-18.8.
 
Jokiristeily sinisellä Tonavalla 8 pv
Wien - Melk - Dürnstein - Bratislava - Kalocsa - Budapest - Esztergom - Wien
 
Tonavan risteily MS Beethoven-aluksella on todellinen hemmotteluloma. Matkan aikana voi nauttia ohilipuvista maisemista ja tutustua matkaamme kuuluvilla retkillä moniin eri kaupunkeihin, niiden menneisyyteen ja nykyisyyteen. Tutuksi tulevat sekä keskiaikaiset viehättävät pikkukaupungit että Habsburgien aikaiset loisteliaat pääkaupungit. Ylellisellä jokiristeilylaivallamme nautimme erinomaisesta palvelusta ja täysihoidosta herkullisine aterioineen ja viineineen. Unohda arki ja hemmottele itseäsi tällä unohtumattomalla jokiristeilyllä!
 
Matkan kohokohdat
- Sininen Tonava
- MS Beethoven jokilaiva
- Lukuisat retket
- Mahtavat ruokailut juomineen
 
Matkan hinta: 1990 €/hlö/2hh
1hh lisä 350 €
 
Hintaan sisältyy:
  • Lennot turistiluokassa Helsinki - Wien - Helsinki
  • Jokiristeilyn täyshoidolla
  • Matkaohjelmassa mainitut laivayhtiön järjestämät englanninkieliset retket:
  • Melkin luostari, Bratislava, Pustan retki, Budapestin kierros, Perinteinen illanvietto Budapestissa, Schönbrunnin palatsi ja Wien
  • Linja-autokuljetukset
  • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
 
Hintaan ei sisälly:
  • Palvelupalkkiot laivalla
  • Osa laatuviineistä ja väkevistä alkoholeista
Ilmoittautumiset viimeistään kuukausi ennen lähtöä.
 
Vastuullinen matkanjärjestäjä Ykkösmatkat
 
 
 
MATKAOHJELMA
 
1.pv HELSINKI – WIEN
 
Lento Helsingistä Wieniin ja kuljetus Beethoven-alukselle. Ensimmäisen illan ohjelmassa on tervetulo-cocktail, miehistön esittely ja maittava illallinen. Vapaata illanviettoa ja tutustumista laivaan tai mahdollisuus lisämaksulliseen ”Wien yöllä ”–retkeen.
 
2. pv MELK- DüRNSTEIN
 
Aamiainen laivalla ja retki Melkin vaikuttavaan barokkityyliseen benediktiiniläisluostariin, jossa on ollut munkkeja jo yli 900 vuotta. Luostarin aarteet ovat mittaamattoman arvokkaat ja sen upean kirjaston kokoelmat mittavat. Paluu laivalle lounaalle ja aluksemme ottaa kurssin kohti Dürsteinia. Wachaun laakson maisemat ovat lumoavat, näemme kaunista maaseutua ja viiniköynnöksiä aluksemme lipuessa hiljalleen pitkin Tonavaa. Dürsteiniin saavuttuamme teemme pienen kävelyretken ihaillen viinitarhoja, idyllistä kylää ja maalauksellisia maisemia. Dürsteinissä sijaitsevat myös linnan rauniot, jotka ovat kuuluisia Rikhard Leijonanmielen legendasta. Tämä alue on myös tunnettu paikallisesta Marillen- eli aprikoosilikööristään, joka saa suun messingille. Paluu laivalle ja suuntaamme kohti Bratislavaa illallista nauttiessamme.
 
3. pv BRATISLAVA
 
Aamiaisen jälkeen tutustumme retkellämme tähän Slovakian pääkaupunkiin, jossa on kauniisti restauroituja barokkipalatseja ja varjoisia, viihtyisiä aukioita. Bratislava on myös nuorekas ja eteenpäin katsova kaupunki, tulihan siitä pääkaupunki vasta 1993.  Kaupunkiin tutustumisen jälkeen nautimme lounaan ja lähdemme eteenpäin kohti Unkaria. Illallinen ja iltaviihdykettä laivalla.
 
4. pv  KALOCSA
 
Aamiainen laivalla ja retki Unkarin kuuluisalle ruohotasangolle, jossa järjestetään myös taitavien karjapaimenten esittämä hevosshow. Pusta, unkariksi puszta tarkoittaa myös puhdasta ja raakaa ja aluetta pidettiin 1800-luvulla Unkarin ”Villinä Läntenä”. Paluu lounaalle ja lähtö kohti ” Tonavan Helmeä”, Budapestiä. Illallinen laivalla.
 
5. pv  BUDAPEST
 
Aamiainen laivalla ja Budapestin opastettu kierros, jonka aikana tutustumme sekä Budan kukkuloihin, kulttuurilliseen osaan upeine barokkirakennuksineen ja kuninkaallisine palatseineen että  vilkkaaseen Pestin puoleiseen alavampaan osaan erilaisine arkkitehtuurityyleineen. Näitä kahta erilaista osaa yhdistää 9 siltaa Tonavan yli, kuuluisimpana niistä Ketjusilta, joka oli ensimmäinen pysyvä silta Unkarissa Tonavan yli vuonna 1849. Paluu laivalle lounaalle ja vapaa iltapäivä. Illallinen laivalla ja ”Perinteinen Show Budapestissä ”- retki, jonka jälkeen aluksemme suuntaa kohti Esztergomia.
 
6. pv ESZTERGOM
 
Aamiainen ja saapuminen Esztergomiin, joka on Unkarin vanhimpia kaupunkeja. Kaupungin maamerkki on vuosina 1822- 1869 välillä rakennettu klassinen basilika, joka on Unkarin suurin rakennus ja Keski-Euroopan suurin kirkkorakennus. Iltapäivällä lähdemme kohti Wieniä. Maittava lounas sekä juhlava gaalaillallinen ja illanvietto laivalla.
 
7. pv WIEN 
 
Aamiaisen jälkeen Wienin opastettu kierros ja vierailu Schönbrunnin linnaan. Paluu laivalle lounaaksi ja vapaa iltapäivä omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen tai mahdollisuus lisämaksulliseen retkeen Hofburgiin, Habsburgien palatsiin. Illallinen laivalla, jonka jälkeen on mahdollisuus osallistua lisämaksulliseen wieniläisen musiikin konserttiin.
 
8.pv WIEN- HELSINKI
 
Aamiainen ja haikeat hyvästit aluksellemme. Kuljetus lentokentälle ja paluulento Helsinkiin.
 

   

Käyntiosoite:
PUISTOKATU 5
Savonlinna
sisäänkäynti talon päädystä 

Avoinna: ma - pe
klo 9:30 - 14:00
Sopimuksen mukaan
myös muina aikoina
 
Toimisto
puh. 040-777 1233
Puhelinpalvelu:
040-529 6863 (9 - 18)
 

Etelä-Savon matkat Ky
          Postiosoite:
           Pölläskyläntie 651
           58770 Pihlajalahti
                   Finland
 
   puh. 040-5296863
       0400-256329
 040-7771233 toimisto
 
www.etelasavonmatkat.com
info@etelasavonmatkat.com
toimisto@etelasavonmatkat.com