Puh. 040-7771233, 040-5296863, 0400-256329
               info@etelasavonmatkat.com
   Etusivu      Kiertomatkat      Juhlamatka Lappiin ruska-aikaan
 
MATKAT 
 
VENÄJÄLLE

VIROON

KYLPYLÄMATKAT

TEEMAMATKAT
MESSUMATKAT

 
RAVIMATKAT
Kuninkuusravit 2018
 


 

 
3.-8.9.
 
Juhlamatka Lappiin ruska-aikaan 6 pv
Tornionlaaksu, Muonion Olostunturi
 
Syksyiset ruskamatkamme ovat jo vuosien perinne ja paras tapa juhlistaa Ykkösmatkojen 30-vuotista juhlavuotta on ruska-aikaan Lapissa Olostunturilla. Lapland hotelli Olos on koko hotelli ketjun lippulaiva hotelli ja tarjoaa mainiot puitteet onnistuneeseen lomaan. Matka on harkiten suunniteltu kaikille Lapin ja luonnon ystäville. Tämän vuodenmatkalla tutustumme mm. Aavasaksaan, Saanatunturiin, kolmen valtakunnan rajapyykkiin Kilpisjärvellä, Ruotsin Tornionjokilaaksoon ja Haaparantaan. Tarjolla on täysipainoinen matka aitojen kokemuksien ja elämyksien pariin turvalliseen ja kotoisaan Ykkösmatkojen tyyliin. Lähde sinäkin mukaan juhlimaan kanssamme ja ilmoittaudu ajoissa, sillä matkaan mahtuu vain 300 onnellista matkalaista.
 
Matkan kohokohdat
- Lapin ruska
- Ykkösmatkojen juhlat
- Hyvät retkivalikoimat
- Lapland hotelli Olos
 
Matkan hinta: 675 €/hlö/2hh
1hh lisä 240 €
Matkan hinta:
645 €/hlö/huoneistohotelli, jossa tupakeittiö ja 2 makuuhuonetta, 4 henkilölle
 
Hintaan sisältyy:
 • laadukas linja-autokuljetus ilmastoidulla turistibussilla
 • majoitukset 2hh
 • puolihoitoruokailut
 • juhlaillallinen
 • matkanjohtajan palvelut kohteessa
 • retki Pallas - Levi - Ylläs
 
Lisämakusta:
 • sviittilisä - 60 €/hlö, Sviitissä sauna ja poreallas
 • päiväretki Norjan Kautokeinoon ja Juhlsin hopeapajalle - 45 €
 • lemmenjoen kultaa - 130 €
 • kulttuuriretki porotilalle ja kalapirteille - 45 €
 • vierailu Huskytarhalle - 25 €
 • retki Kilpisjärvelle sis. laivamatkan ja retkieväät - 55 €
 
Ilmoittautumiset viimeistään kuukausi ennen lähtöä
 
Vastuullinen matkanjärjestäjä Ykkösmatkat

MATKAOHJELMA

1. pv OLOSTUNTURI

Matkaamme läpi Suomen pohjoiseen päin kohti Lapinmaata. Päivän mittaan pidämme sopivin välein virkistäytymistaukoja. Iltapäivällä ohitamme Kajaanin ja Ranuan kaupungit ja illansuussa olemme Olostunturilla. Majoitumme hotelliin ja nautimme illallisen.

2. pv RETKIPÄIVÄ

Päivän retkellä tutustumme alueen kolmeen tunturiin, Pallastunturin kansallispuistoon, alueen suurimpaan matkailukeskukseen Levi tunturiin ja kauppias Sampo Kaulasesta tunnettuun Yllästunturiin ja hänen kauppaansa. Mukava retkipäivä, upeat ruskamaisemat ja kivat matkakaverit. Hieno päivä. Yhteinen illallinen

3. pv JUHLAILLALLINEN

On aika suurten juhlien, Ykkösmatkat on järjestänyt teille 30 vuoden ajan kylpylämatkoja Viron monipuolisiin kylpylöihin, kiertomatkoja Eurooppaan, Australiaan, Amerikkaan ja Kiinaan ja ruskamatkoja Lappiin. Satoja matkoja ja tuhansia onnellisia matkustajia on nauttinut matkojemme monipuolisista palveluista, hyvistä ruoista, hoidoista ja nähtävyyksistä. Illan aikana nautimme juhlaillallisen, hyvää ohjelmaa, kilpailuita ja palkintojen jakoa. Vau mitkä juhlat Ykkösmatkojen tapaan

4-5. pv RETKIPÄIVÄT

Päivien aikana järjestämme erilaisia lisämaksullisia retkiä lähialueille. mm.

• Kilpisjärvi ja kolmenvaltakunnan raja retkellä suuntaamme ylös Suomen käsivarteen. Puolilta päivin eteemme jo avautuukin kimalteleva Kilpisjärvi ruskan väreissä. Seilaamme pienellä laivalla yli Kilpisjärven. Toiselta rannalta on halukkailla mahdollisuus patikoida kuuluisalle Kolmen valtakunnan rajapyykille. Polku on hyvä ja helppo kävellä, matkaa noin 3 km suuntaansa. Halukkailla mahdollisuus samoilla Saana tunturin rinteillä ruskan värittämässä ainutlaatuisessa maisemassa. Jollei halua aivan tunturin huipulle kiivetä, jo alempanakin rinteillä on todella hienoissa maisemissa.

• Lemmenjoelle kullan huuhdontaan. Matkaamme tunnelmallista Lemmenjokea jokiveneellä noin 22 kilometriä, kunnes saavumme historialliselle kulta alueelle. Perillä isäntämme opastaa kullanhuuhdonnan salat ja jokainen pääsee kokeilemaan omia taitojaan vaskauksessa. Tämän jälkeen nautimme lounaan tervaksen tuoksuisilla tulilla. Paluumatkalla pysähdymme ihastelemaan luonnonkaunista Ravadas- putousta. Vanhassa saamelaisessa pihapiirissä tutustutaan poroihin ja kuullaan aitoa ja sykähdyttävää joikua sekä tutustutaan huopataiteilija Kaija Palton ateljeehen. Kuulemme muun muassa Lemmenjoen porosaamelaisesta elämästä ja historiasta sekä siitä, kuinka lampaanvillasta on tuhansia vuosia tehty erilaisia huopia moneen käyttöön.

• Päiväretki Norjan Kautokeinoon ja Juhlsin hopeapajalle,jonka aikana vieraillaan matkamuistomyymälässä, Tunturi-Lapin luontokseskuksessa Hetassa (kertoo mm. saamelaisuudesta), Norjan Kautokeinossa, joka on saamelaisuuden keskus sekä Juhlsin hopeapajalla, joka on retkemme pääkohde. Juhlsin hopepajalla jo pelkkä rakennus on näkemisen arvoinen. Näemme hopeasepät työssään, tutustumme pajan historiaan sekä tuotteisiin. Sekä tietysti heidän myymäläänsä. Matka ajetaan rengasreittinä niin, että Hetasta palataan takaisin Olokselle Raattaman kautta. Bussissa opas kertoo alueista, kulttuurista ja historiasta.

• Kulttuuriretki porotilalle ja kalapirteille. Vierailu Suomen vanhimmalle porotilalle sisältää esittelyn poronhoidon historiasta ja kehityksestä, opastetun kierroksen Lapinkartanon tilan päärakennuksessa sekä tutustumisen poroaitaukseen, jossa on myös mahdollisuus ruokkia poroja. Samalla tutustumme Torassiepin kylään, joka on säilynyt Lapin Sodassa. Toisena kulttuurikohteena on Unescon maailmanperintökohteena olevat Keimiöniemen kalapirtit. Retken kesto n.3h

• Vierailu Huskytarhalle, jossa tapaamme rekikoiria. Opas kertoo meille koirien treenaamisesta sekä niiden kanssa työskentelystä. Pääsemme toki myös katsomaan tarhan nuorimpia koiria sekä nautimme kahvit ja keksit kodalla.Retken kesto n. 1,5h Illaksi palaamme aina hotellille ja nautimme yhteisen illallisen. emmenjoelle kullan huuhdontaan. Päiväretki Norjan Kautokeinoon ja Juhlsin hopeapajalle Kulttuuriretki porotilalle ja kalapirteille.

6. pv TORNIOJOKILAAKSO

Heti aamiaisen jälkeen suuntaamme etelään. Pidämme tauon mukavalla Wood Jewelin lahjapajalla, pysähdymme myös Pellossa Vihreälle Pysäkille. Siellä on oivat mahdollisuudet viimeisiin lappilaisiin tuliaisostoksiin. Nousemme autolla Aavasaksan Aurinkovaaran laelle, josta ihailemme hulppeita maisemia yli Tornionjoen kauas Ruotsin puolelle. Taukoja pitäen olemme kotiseudulla mukavasti illansuussa piristyneinä ja monta kokemusta rikkaampina. Olemme nähneet Lapin ruskan ja tunturit!   

Käyntiosoite:
PUISTOKATU 5
Savonlinna
sisäänkäynti talon päädystä 

Avoinna: ma - pe
klo 9:30 - 14:00
Sopimuksen mukaan
myös muina aikoina
 
Toimisto
puh. 040-777 1233
Puhelinpalvelu:
040-529 6863 (9 - 18)
 

Etelä-Savon matkat Ky
          Postiosoite:
           Pölläskyläntie 651
           58770 Pihlajalahti
                   Finland
 
   puh. 040-5296863
       0400-256329
 040-7771233 toimisto
 
www.etelasavonmatkat.com
info@etelasavonmatkat.com
toimisto@etelasavonmatkat.com