Puh. 040-7771233, 040-5296863, 0400-256329
               info@etelasavonmatkat.com
   Etusivu      Matkat      Kalle kuninkaan mansikkapaikat
MATKAT 
 
 
VENÄJÄLLE

VIROON

RUOTSIIN

KYLPYLÄMATKAT

TEEMAMATKAT
 

MESSUMATKAT

 
RAVIMATKAT
 


 

 
21.-25.8.
 
Kalle kuninkaan mansikkapaikat 5 pv
Norrköping 1 yö, Uppsala 1 yö

Tukholman lähistöllä sijaitsee useita kuninkaallisia ja yksityisiä linnoja, joiden paksujen muurien ja seinien sisälle kätkeytyy monta ihmeellistä tarinaa. Meillä on pitkä yhteinen historia rakkaan naapurimme kanssa ja nämä linnat kertovat omalta osaltaan myös meidän kansamme vaiheikkaasta menneisyydestä. Näemme kierroksellamme upeita saleja hienoine tyylihuonekaluineen ja kattokruunuineen, muotokuvakokoelmia ja hyvin hoidettuja puutarhoja sekä kuulemme moninaisia tarinoita siellä asuneiden ihmisten elämästä.

Lähde siis kanssamme tutustumaan näihin kohteisiin ja näkemään samalla idyllisiä pikkukyliä sekä vähän isompiakin kaupunkeja sekä Mälären-järven rantojen lumoa. Naapurissamme sijaitsee monta yllättävää ja meille vielä niin tuntematonta aarretta.

Päivämatkat ovat lyhyitä joten aikaa pysähtelyihin on riittävästi ja laivamatkat teemme kiireettömästi Helsingin laivoilla.
 
Matkan kohokohdat
- Lukuisat linnat
- Merimatka Helsinki - Tukholma - Helsinki
- Sigtuna
- Tukholma
 
Matkan hinta: 565 €/hlö/2hh
1hh lisä 225 €
 
Hintaan sisältyy:
  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla
  • Matkaohjelmassa mainitut laivamatkat B2 hytissä
  • Hotellimajoitukset 2hh
  • Matkaohjelman mukaiset palvelut
  • Matkanjohtajan palvelut
  • Sisäänpääsymaksut matkaohjelman mukaan
 
Ilmoittautumiset viimeistään kuukausi ennen lähtöä.
 
Vastuullinen matkanjärjestäjä Ykkösmatkat
 
 
MATKAOHJELMA
 
1.pv HELSINKI - MERELLE

Ajamme Helsinkiin, josta siirrymme Tallink Silja- laivalla Tukholmaan. Laivalla nautimme yhteisen buffet-illallisen.

2. pv TUKHOLMA - NORRKÖPING

Saavumme aamupäivällä Tukholmaan. Tutustumme UNESCOn maailmanperintökohteenakin tunnettuun Drottningholmin linnaan. Linna on yksi parhaiten säilyneistä kuninkaallisista linnoista Ruotsissa ja se toimii edelleen kuningasparin kotina. Antoisan kierroksen jälkeen suuntaamme Itä–Götanmaalle Mauritzbergin linnaan. Tämä Bråvikenin rannalla komeileva 400-vuotias linna on saanut omistajansa Liisa Lipsasen juurtumaan Ruotsiin. Yhteinen lounas. 200km

3. pv NORRKÖPING - UPPSALA

Seuraava kohteemme aamiaisen jälkeen on Gripsholmin linna, joka on tunnettu ennen kaikkea ainutlaatuisesta muotokuvakokoelmastaan Kustaa Vaasan ajoista meidän päiviimme asti. Linnaa ympäröivä viehättävä puutarha houkuttelee kävelylle kukkapenkkeineen ja kukkasommitelmineen. Gripsholmin linnan läheisyydessä sijaitsee myös viehättävä Mariefredin kaupunki.

Iltapäivällä suuntaamme kohti Uppsalaa, joka on Euroopan vanhimpia yliopistokaupunkeja, ja sen tuomiokirkko on Pohjoismaiden suurin kirkko. Uppsala on tunnettu myös 1500-luvun linnastaan, joka on nykyisin Uppsalan läänin maaherran residenssi. Yhteinen illallinen. 230km

4. pv UPPSALA – TUKHOLMA

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Sigtunaan. Täällä tutustumme Skoklosterin 1600- luvun linnaan, joka on Ruotsin suurin koskaan rakennettu yksityinen linna.

Pittoreski 8000 asukkaan Sigtuna on suosittu matkakohde, joka oli varhaiskeskiajalla tärkeä hallinnon ja kaupan keskus. Sigtuna henkii keskiaikaista tunnelmaa kapeine katuineen ja 1700- ja 1800-luvulta peräisin olevine värikkäine puutaloineen. Asemakaava onkin säilynyt lähes muuttumattomana tuhannen vuoden ajan. Sigtunan lähistöllä on myös Steningenin linna, sen suunnitteli aikoinaan sama arkkitehti, joka suunnitteli Ruotsin Kuninkaanlinnan. Linna on nykyisin yksityisessä omistuksessa ja sen sisätiloihin ei pääse, mutta linnaa ympäröivässä pihapiirissä on myös vuonna 1873 rakennettu kiviaitta, jonka sisältä löytyy tehtaanmyymälä, kahvila-ravintola sekä säännöllisesti vaihtuva taidenäyttely. Tehtaanmyymälä myy esimerkiksi käsintehtyjä lasiesineitä, keramiikkaa ja tekstiilejä. Yhteinen lounas. 100km
 
5. pv HELSINKI
 
Buffetaamiaisen jälkeen saavumme Helsinkiin ja kotimatka voi alkaa.
 


   

Käyntiosoite:
PUISTOKATU 5
Savonlinna
sisäänkäynti talon päädystä 

Avoinna: ma - pe
klo 9:30 - 14:00
Sopimuksen mukaan
myös muina aikoina
 
Toimisto
puh. 040-777 1233
Puhelinpalvelu:
040-529 6863 (9 - 18)
 

Etelä-Savon matkat Ky
          Postiosoite:
           Pölläskyläntie 651
           58770 Pihlajalahti
                   Finland
 
   puh. 040-5296863
       0400-256329
 040-7771233 toimisto
 
www.etelasavonmatkat.com
info@etelasavonmatkat.com
toimisto@etelasavonmatkat.com