Puh. 040-7771233, 040-5296863, 0400-256329
               info@etelasavonmatkat.com
   Etusivu      Kiertomatkat      Kuninkaantietä Hankoon
 
MATKAT 
 
VENÄJÄLLE

VIROON

KYLPYLÄMATKAT

TEEMAMATKAT
MESSUMATKAT

 
RAVIMATKAT
Kuninkuusravit 2018
 


 

 
12.-13.6. / 12.-13.7.
 
Kuninkaantietä Hankoon 2 pv
Hanko - Fiskars - Raasepori 
 
Kuninkaantien varrella olevat Billnäs, Fiskars, Mustion linna ja Hanko tulevat tutuiksi tällä matkalla. Kuninkaantien varrella olevat keskiaikaiset harmaakivikirkot, kauniit kartanot, sekä idylliset ruukinkylät kertovat Kuninkaantien rikkaasta menneisyydestä. Tietä ovat 1300-luvulta saakka kulkeneet kuninkaat ja heidän kuriirinsa, piispat ja kauppiaat, sotilaat, rosvot ja taiteilijat. Mahtavien aatelissukujen kartanolinnoissa on yöpynyt niin Ruotsin kuninkaita kuin Venäjän keisareitakin. Matkan aikana tutustutaan Kuninkaantien kauneimpiin ja kiinnostavimpiin kohteisiin, kuten Mustion linnaan, Fiskarsin ruukkikylään ja kesäkaupunkiin Hankoon. Hieno uutuusmatka Kuninkaantien historiaan ja totta kai Suomi nousuun -teemalla.
 
Matkan kohokohdat
- Fiskarsin kylä
- Majoitus Mustion linnassa
- Kuninkaantie
- Hanko
 
Matkan hinta: 235 €/hlö/2hh
1hh lisä 50 €
 
Hintaan sisältyy:
  • laadukas linja-autokuljetus
  • hotellimajoitus 2hh
  • matkaohjeman mukaiset ruokailut, 1 x aamiainen ja 1 x illallinen
  • opastetun kierroksen Kuninkaantiellä ja Hangossa
 
Ilmoittautumiset viimeistään kuukausi ennen lähtöä
 
Vastuullinen matkanjärjestäjä Ykkösmatkat
 

MATKAOHJELMA

1. pv BILLNÄS – FISKARS – MUSTION LINNA

Aluksi matkaamme Billnäsiin, joka on maisemallisesti Suomen yhtenäisimpiä ja viehättävimpiä ruukkikyliä. Vanha Kuninkaantie kulkee suoraan kylän läpi, pitkin Mustionjoen rantaa. Maisemalle leimallisia ovat 1700-luvulla rakennetut punamullatut hirsitalot, vanhat kiviset teollisuusrakennukset sekä jalot lehtipuut. Iltapäivällä saavumme Fiskarsiin, kierroksen aikana näemme kaikki alueen merkittävät rakennukset ja kuullaan ruukin historiasta ja nykypäivästä. Joen uomalla sijaitseva Fiskars on viehättävänä ja omaleimaisena säilynyt ruukkiyhteisö. Fiskarsin ruukkikylä on elävä kokonaisuus, jossa kukoistaa käsityöläis- ja taiteilijayhteisö. Kylässä on lasinpuhaltajien ja sepän paja sekä lukuisia viehättäviä myymälöitä, joista voi ostaa mm. koruja, keramiikka- ja lasiesineitä sekä huonekaluja ja sisustusesineitä. Jatkamme matkaa kohti Mustion linnaa, jonne majoitumme ja nautimme päivällisen.

2. pv MUSTION LINNA – RAASEPORI – HANKO

Nautimme maukkaan linna-aamiaisen. Mustion Linna on yksi Suomen arvokkaimmista herraskartanoista. Ruukinpatruuna Magnus Linder II rakennutti tämän ainutlaatuisen puulinnan 1700-luvun lopulla. Kiinteän kustavilaisen sisustuksen kruunaavat hyvin säilyneet alkuperäiset parkettilattiat, ihastuttavat seinämaalaukset sekä upeat kaakeliuunit. Linnaa ympäröi kaunis puisto, jossa on harvinaisia puita ja pensaita sekä lummelammikoita, huvimajoja, suihkulähteitä ja patsaita. Matkaamme seuraavaksi Raaseporiin, jonka linna oli Länsi-Uudenmaan hallintokeskus keskiajalla. Kuninkaallisen linnan historiaan mahtuu tuhansia tarinoita lumoavasta rakkaudesta ja aarrelaivan haaksirikosta kohtalokkaaseen olutkellareiden romahtamiseen ja linnan valtakauden päättymiseen. Matkamme määränpää Hanko on aivan muutaman mutkan takana, Suomen eteläisin kaupunki on kesäisin hyvin suosittu lomakohde ja se tunnetaan idyllisestä kaupunkitunnelmasta sekä kauniista hiekkarannoista. Teemme kiertoajelun jonka jälkeen pidämme lounastauon ja aloitamme kotimatkan.

Upea matka kaiken kaikkiaan!
 
 
   

Käyntiosoite:
PUISTOKATU 5
Savonlinna
sisäänkäynti talon päädystä 

Avoinna: ma - pe
klo 9:30 - 14:00
Sopimuksen mukaan
myös muina aikoina
 
Toimisto
puh. 040-777 1233
Puhelinpalvelu:
040-529 6863 (9 - 18)
 

Etelä-Savon matkat Ky
          Postiosoite:
           Pölläskyläntie 651
           58770 Pihlajalahti
                   Finland
 
   puh. 040-5296863
       0400-256329
 040-7771233 toimisto
 
www.etelasavonmatkat.com
info@etelasavonmatkat.com
toimisto@etelasavonmatkat.com