Puh. 040-7771233, 040-5296863, 0400-256329
               info@etelasavonmatkat.com
   Etusivu      Matkat      Länsirannikon kierros
MATKAT 
 
 
VENÄJÄLLE

VIROON

RUOTSIIN

KYLPYLÄMATKAT

TEEMAMATKAT
 

MESSUMATKAT

 
RAVIMATKAT
 


 

 
19.-21.7. / 9.-11.8.
 
Länsirannikon kierros 3 pv
Idylliset rannikkokaupungit ja ainutlaatuisia luontoarvoja

Pohjanmaan lakeudet ovat laaja alue, jonka takaa löytyvät rannikon helmet: Vaasa, Uusikaarlepyy, Pietarsaari ja Kokkola. Kaikki ovat erilaisia ja omalaatuisia kaupunkeja, mutta monelle saavuttamattomissa hankalien julkisten liikenneyhteyksien vuoksi. Nyt teemme kiertomatkan, jolla voi helposti tutustua maamme läntiseen rannikkoon ja sen ihmeisiin.

Länsirannikollamme on pitkä ja vaiheikas historia, siellä vierailivat viikingit jo 900-luvulla ja yhteydet vanhaan emämaahamme Ruotsiin olivat tiiviit vuosisatojen ajan ja edelleenkin nämä alueet tunnetaan ruotsinkielisinä alueina. Kauppa ja merenkulku olivat tärkeitä ja vaurastuttivat alueen asukkaita ja toivat myös kulttuurillisia vaikutteita. Kaupungit ovat säilyttäneet idylliset vanhat kaupunginosansa ja kuulemme kiehtovia tarinoita niiden historiasta ja koemme siellä kierrellessämme tuulahduksen menneestä ajasta.

Paitsi viehättävät kaupungit niin myös geologia ja luonto ovat ainutlaatuisia. Alueella asuvat voivat nähdä kuinka uusia saaria ja karikkoja nousee merestä, merenlahdet kuivuvat tai muuttuvat järviksi. Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luontokohde UNESCO:n maailmanperintöluettelossa. Maailmanperintöarvon saimme siksi, että täällä maankohoamisilmiö tulee parhaiten esille koko maailmassa. Korkeimmat maastokohdat nousivat vedestä noin 2000 vuotta sitten ja Merenkurkun saariston pinta-ala kasvaa vuosittain n. 1 km².

Tutustumme tällä monipuolisella matkallamme Nelimarkan museoon Alajärvellä, Sakari Topeliuksen lapsuudenkotiin Uusikaarlepyyssä, Aspegrenin puutarhaan Pietarsaaressa ja upeaan 7 sillan saaristolaisreittiin sekä moniin viehättäviin kaupunkeihin. Länsirannikko on jotakin erilaista, melkein kuin olisimme ulkomailla!
 
Matkan hinta: 285 €/hlö/2hh
1hh lisä 90 €
 
Hintaan sisältyy:
  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen
  • Majoituksen 2hh
  • Puolihoitoruokailut 2 x aamiainen, 2 x illallinen
  • Paikallisoppaan opastus Vaasassa ja Kokkolassa
  • Matkaohjelmassa mainitut sisäänpääsyt
 
Ilmoittautumiset viimeistään kuukausi ennen lähtöä.
 
Vastuullinen matkanjärjestäjä Ykkösmatkat.
 
 
 
MATKAOHJELMA
 
1.pv ALAJÄRVI - VAASA

Matkallamme Länsirannikolle pysähdymme Alajärvellä ja vierailemme Nelimarkan -museossa. Taiteilijaprofessori Eero Nelimarkan rakennuttama ja hänen ystävänsä, arkkitehti Hilding Ekelundin suunnittelema museo tekee Nelimarkan taiteen lisäksi tunnetuksi myös muuta pohjalaista taidetta. Museovierailun jälkeen suuntaamme kohti Lapuaa ja pidämme tauon Vanhan Paukun kulttuurikeskuksella, jonka paikalla sijaitsi ennen Valtion Patruunatehdas. Vanha tehdasmiljöö on kunnostettu ja nykyään näissä tiloissa sijaitsevat Lapuan Patruunatehtaan museo, Lapuanliikkeen näyttely, Valokuvaamomuseo, Lapuan Taidemuseo sekä Pajakappeli vuonna 1976 tapahtuneen räjähdysonnettomuuden muistokappelina. Alueella on myös kahvila-ravintola ja muutamia liikkeitä kuten Lapuan Kankureiden tehtaanmyymälä. Vaasassa tutustumme paikallisoppaan johdolla kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Vaasan historiaan liittyy maankohoaminen, joka alkoi jääkauden jälkeen 10 000 vuotta sitten ja jatkuu edelleen. Täten Vaasan ensimmäinen kaupunki jäi kauemmaksi rannikosta ja uusi kaupunki päätettiin rakentaa 7 kilometrin päähän rannikolle ja kaupunkioikeuksien siirto tapahtui 1862.  Suomen pisin silta eli Raippaluodon silta yhdistää mantereen Merenkurkun saaristoon, Suomen ainoaan luonnonperintökohteeseen. Tutustuttuamme Vaasaan majoitumme hotelliin ja nautimme päivällisen.

2.pv VAASA – UUSIKAARLEBY – PIETARSAARI – LUOTO – KOKKOLA

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Uusikaarlepyytä ja Kuddnäsin museota. Kuddnäs on kirjailija Sakari Topeliuksen lapsuudenkoti, joka on toiminut museona vuodesta 1934 lähtien ja jossa esitellään aikakauden säätyläisasumista.  Puolen tunnin ajomatkan päässä on Pietarsaari, jonka suojeltu kaupunginosa, Skata on yksi Suomen suurimmista yhtenäisistä puutalokaupunginosista. Pietarsaaressa vierailemme myös Aspegrenin puutarhassa, jonka perusti rovasti Gabriel Aspegren 1700-luvulla. Rosenlundin pappila kivinavettoineen ja virka-asuntoineen yhdessä hyötypuutarhan kanssa muodostavat ainutlaatuisen ympäristön kaupunkialueella. Kokkolaa kohti suuntaamme 7 sillan kaunista saaristotietä pitkin Luodon kunnan kautta. Saaristokunta Luodon ensimmäiset kalliot nousivat merestä 2000 vuotta sitten ja maankohoamisen vuoksi kunta koostuu 360 saaresta. Vaiherikkaan päivän jälkeen saavumme Kokkolaan ja majoitumme hotelliin ja nautimme päivällisen.

3.pv KOKKOLA

Aamiaisen jälkeen tutustumme kaupunkiin opastetulla kierroksella. Kokkolan vanhan kaupungin, Neristanin asemakaava on 1650-luvulta ja se kattaa 12 korttelia ja on täten yksi maamme laajimpia puukaupunkikokonaisuuksia. Kierroksen jälkeen aloitamme kotimatkan.

Ykkösmatkojen erityisehdot











   

Käyntiosoite:
PUISTOKATU 5
Savonlinna
sisäänkäynti talon päädystä 

Avoinna: ma - pe
klo 9:30 - 14:00
Sopimuksen mukaan
myös muina aikoina
 
Toimisto
puh. 040-777 1233
Puhelinpalvelu:
040-529 6863 (9 - 18)
 

Etelä-Savon matkat Ky
          Postiosoite:
           Pölläskyläntie 651
           58770 Pihlajalahti
                   Finland
 
   puh. 040-5296863
       0400-256329
 040-7771233 toimisto
 
www.etelasavonmatkat.com
info@etelasavonmatkat.com
toimisto@etelasavonmatkat.com