Puh. 040-7771233, 040-5296863, 0400-256329
               info@etelasavonmatkat.com
   Etusivu      Kiertomatkat      Mannerheimin saappaanjäljillä
 
MATKAT 
 
VENÄJÄLLE

VIROON

KYLPYLÄMATKAT

TEEMAMATKAT
MESSUMATKAT

 
RAVIMATKAT
Kuninkuusravit 2018
 


 

 
5.-6.6. / 17.-18.7. / 15.-16.8.
 
Mannerheimin saappaanjäljillä 2 pv
Mikkeli - Loppi - Hämeenlinna - Helsinki
 
Mannerheimin saappaanjäljillä kuljemme mielenkiintoisen matkan tutustuen Mikkelin Päämajamuseoon, Lopen Marskin metsästysmajaan ja nautimme herkullisen lounaan. Majoitumme kuuluisassa Vanajanlinnassa, jonka kunniavieraisiin kuului marsalkka Mannerheim. Helsinkiin tutustumme paikallisoppaan johdolla ja kierroksen aikana myös Mannerheimin kotimuseo tulee tutuksi. Mikkeli on ollut päämajakaupunkina kaikissa itsenäisyytemme aikana käydyissä sodissa. Ensimmäisen kerran kaupunki oli päämajan sijoituspaikkana keväällä 1918, jolloin valkoiset pitivät päämajaa rautatieaseman lähistöllä sijainneessa Hotelli Seurahuoneessa. Tunnetuimmaksi Mikkeli on tullut kuitenkin talvi- ja jatkosotien ajan päämajakaupunkina. Vuonna 1942 korpisoturit rakensivat kelohonkaisen metsästysmajan, saunan ja kalamajan Marsalkka Mannerheimille 75-vuotispäivälahjaksi. Alkuperäinen sijaintipaikka oli Lieksajärven rannalla. Sotatapahtumien muuttuessa rakennukset purettiin ja siirrettiin koti-Suomen puolelle. Uusi sijaintipaikka löytyi Lopelta, Puneliajärven rannalta v. 1945. Vanajanlinnan historia alkaa vuodesta 1918, jolloin Äikäälän tilan osti Rosenlew-yhtymän pääosakas, lääketieteen ja kirurgian tohtori Carl Wilhelm Rosenlew. Rosenlewin alkuperäinen ajatus oli rakentaa hankkimalleen tilalle Katumajärven rantaan metsästyslinna, jossa itsenäistyneen valtion poliittinen ja taloudellinen eliitti voisi harrastaa metsästystä ja siihen liittyviä pitoja. Vanajanlinnan päälinnaan rakennettiin yli 80 huonetta ja yhteensä 3 000 neliömetriä. Linnan ensimmäisessä kerroksessa sijaitsivat ruokasali, musiikkisali ja salonki. Kellarikerroksessa oli holvattu ja koristemaalattu viinitupa sekä turkkilainen sauna ja marmorinen uima-allas. Toisessa kerroksessa olivat isännän ja emännän huoneistot, joista löytyivät ylelliset makuuhuoneet, pukeutumishuoneet ja kylpyhuoneet. Toisessa kerroksessa majoittuivat myös kunniavieraat marsalkka Mannerheim sekä Fazerin suku, joille oli varattu omat huoneistot. Linnan huoneet oli kalustettu laadukkailla tyylihuonekaluilla ja sisustusta täydennettiin matoilla, taideteoksilla ja -esineillä. Mannerheim-museo on Helsingin Kaivopuistossa sijaitseva, Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimin muistoa vaaliva kotimuseo. Museo toimii puisessa huvilarakennuksessa, joka toimi Mannerheimin kotina vuosina 1924–1951. Lähde mukaamme kesän uutuusmatkalle Suomi nousuun -teemalla.
 
Matkan kohokohdat 
- lounas Marskin majalla
- yöpyminen Vanajanlinnassa
- päämajamuseo Mikkeli
- Mannerheimin museo
 
Matkan hinta: 235 €/hlö/2hh
1hh lisä 50 €
 
Hintaan sisältyy:
  • laadukas linja-autokuljetus
  • majoitus 2hh
  • matkaohjelman mukaiset ruokailut 1 x aamiainen ja 1 x lounas
  • opastetut kiertoajelut
  • matkaohjelmassa mainitut sisäänpääsyt
 
Ilmoittautumiset viimeistään kuukausi ennen lähtöä
 
Vastuullinen matkanjärjestäjä Ykkösmatkat
 

MATKAOHJELMA

1.pv MIKKELI - LOPPI - VANAJANLINNA

Aamupäivän aikana saavumme Mikkeliin. Tutustumme oppaan johdolla Päämajamuseoon, joka esittelee talvi- ja jatkosodan aikaisia ylipäällikön ja muun ylimmän sodanjohdon työskentelytiloja silloisessa Mikkelin Keskuskansakoulussa, nykyisessä Päämajakoulussa. Vierailun jälkeen suuntaamme kohti Punelia-järvellä sijaitsevaa Marskin majaa. Nautimme maittavan myöhäisen lounaan majalla ja kuulemme isäntäväeltä majan esittelyn. Illaksi saavumme kuuluisaan Vanajanlinnaan, jossa Marsalkka kävi lukuisia kertoja metsästysreissuilla. Majoitumme ja loppuilta on vapaata aikaa tutustua linnan alueeseen.

2.pv VANAJANLINNA - HELSINKI

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti pääkaupunkiamme Helsinkiä. Tutustumme aluksi Kaivopuistossa sijaitsevaan Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimin muistoa vaalivaan kotimuseoon. Museo toimii puisessa huvilarakennuksessa, joka toimi Mannerheimin kotina vuosina 1924-1951. Myös Helsinki tulee tutuksi opastetulla kaupunkikierroksella. Kierroksen aikana näemme mm. Uspenskin katedraalin, Tuomiokirkon, Sibelius-monumentin, Mannerheim- patsaan. Kierroksen jälkeen jää vapaaaikaa lounaalle kauppatorin rantaan. Iltapäivällä aloitamme kotimatkan monta Mannerheim kokemusta rikkaampana.
 
 
   

Käyntiosoite:
PUISTOKATU 5
Savonlinna
sisäänkäynti talon päädystä 

Avoinna: ma - pe
klo 9:30 - 14:00
Sopimuksen mukaan
myös muina aikoina
 
Toimisto
puh. 040-777 1233
Puhelinpalvelu:
040-529 6863 (9 - 18)
 

Etelä-Savon matkat Ky
          Postiosoite:
           Pölläskyläntie 651
           58770 Pihlajalahti
                   Finland
 
   puh. 040-5296863
       0400-256329
 040-7771233 toimisto
 
www.etelasavonmatkat.com
info@etelasavonmatkat.com
toimisto@etelasavonmatkat.com