Puh. 040-7771233, 040-5296863, 0400-256329
               info@etelasavonmatkat.com
   Etusivu      Kotimaanmatkat      Ruskamatka Inariin
 
MATKAT 
 
VENÄJÄLLE

VIROON

KYLPYLÄMATKAT

TEEMAMATKAT
MESSUMATKAT

 
RAVIMATKAT
Kuninkuusravit 2018
 


 

 
1.-7.9.2018
 
Ruskamatka inariin
Seitoja ja luonnon lumoa Inarissa
 
Inari - neljän kulttuurin kohtaamispaikka!
 
Inari tarjoaa elämyksiä upean luonnon ja voimakkaan saamelaisperinteen parissa. Inarin kylä sijaitsee kauniin ja suuren Inarijärven rannalla ja on kunnan toiseksi suurin taajama sekä samalla saamelaiskulttuurin keskus.  Inarissa meillä on kolme erilaista retkipäivää, jossa tutustumme mm. saamelaiseen kulttuuriin, poronhoitoon, Inarinjärveen, Ukonsaareen ja moneen muuhun mielenkiintoiseen paikkaan. Menomatkalla majoitumme hotelli Kuusamossa ja mahdollisesti käymme tutustumassa Kuusamon Suurpetokeskukseen. 
Paluumatkalla poikkeamme TV:stä tutussa Jounin kaupassa ja ajamme upeaa Tornion jokea pitkin Haaparantaan. 
Viimeisen yön majoitumme Kemissä Palomestari hotellissa. 
 
Matkan hinta: 729 €
 
Hintaan sisältyy:
  • bussikuljetukset
  • majoitus 6 yötä x 2hh
  • puolihoito
  • retket ohjelman mukaan
  • matkanjohtajan palvelut
 
Lisämaksusta:
  • 1hh - 235 €
  • vierailu Jäänmurtaja Sampolla
 
Varaa matka 30.6. mennessä.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on riittävästi.
 
Matkaohjelma:
 
1. päivä
Aamulla lähdemme kohti Kuusamoa. Matkalla pysähdymme mm. Hiljaisen kansan kahvilaan. Kuusamossa majoitumme lämminhenkiseen Original Sokos Hotel Kuusamoon. Käymme mahdollisesti Kuusamon Suurpetokeskuksessa tutustumassa suomessa eläviin suurpetoihin. Päivän päätteeksi on mukava rentoutua hotellin saunassa.
 
2. päivä
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa kohti Inaria. Inarissa majoitumme hotelli Inariin, joka sijaitsee kirkonkylän keskustassa lähellä palveluita ja nähtävyyksiä.  
 
3. päivä
Hyvin nukutun yön jälkeen koittaa ensimmäinen retkipäivä. Retkipäivän aluksi vierailemme Inarin porofarmilla, jossa tutustutaan poronhoitoon, saamelaiskulttuuriin ja käsitöiden valmistamiseen. Kuksakahvien jälkeen on mahdollisuus vierailla tilan käsityömyymälässä. 
Lyhyen ajomatkan päässä Inarin sydämessä sijaitsee Saamelaiskulttuurikeskus Sajos. Sajos on Suomen saamelaisten parlamentti talo, jossa timivat muun muassa Saamelaiskäräjät ja käsityömyymälä Duodji Shop.
Lounaan jälkeen tutustumme Saamelaismuseoon ja luontokeskus Siidaan. Siida on ikkuna saamelaiseen kulttuuriin ja Pohjois-Lapin monimuotoiseen luontoon. Kesäkaudella Siidan sisätilojen näyttelytarjontaa täydentää tunnelmallinen ulkomuseoalue.
Retken kesto 6 tuntia
Ajomatka bussilla 30 km
Kävelymatka 300 m
 
4. päivä
Toisena retkipäivänä käymme Juntinojan poroerotusaidalla, siellä kerrotaan nykyaikaisista poroerotuksista ja aita-alueesta.
Pokan kylästä ajamme soratietä (11km) Taatsijärvelle. Taatsijärven rotkomaisessa luoteisosassa kohoavat mahtavat Taatsin seitakivi ja lähes pystysuora kallioseinämä, Taatsinkirkko. Seita on ollut saamelaisille tärkeä pyhä paikka ja sille on tultu uhraamaan pitkienkin taipaleiden takaa aina naapurimaista asti. Taatsijärven autiotuvan pihassa keittelemme nokipannukahvit ja nautimme retkieväät ja jutustelemme.
Kotiseutumuseolla Pokassa tutustumme 1920-luvulta asti keräiltyihin esineisiin. Kotiseutumuseo sijaitsee vanhalla asunkentällä.
Retken kesto 8 tuntia
Ajomatka bussilla 250 km
Kävelymatka 300 m
 
5. päivä
Viimeisenä retkipäivänä lähdemme Jäniskosken riippusillalle ja laavulla johtavan Juutuan luonto- ja kulttuuripolun taulut kertovat tarinoita Juutuan värikkäästä menneisyydestä. Polun opastetauluihin on koottu tarinoita niin Juutuan kulkijoista, tapahtumista, kuin kalastuksesta. Reitti on helppokulkuinen ja riippusilta on saavutettavissa myös esteettömästi. 
Lounaan jälkeen risteily Inarijärvelle. Laivaretki alkaa Inarista Siidan vierestä ja vie Ukonsaarelle. Matkan aikana kuulemme selostusta Inarijärvestä ja Ukonsaaresta. Sään salliessa rantaudumme Ukonsaarelle, jossa meillä on mahdollisuus tutustua vanhaan jyhkeään saamelaisten pyhään saareen ja ihailla erämaajärven kauneutta. Paluumatkalla risteilemme vanhaa postireittiä seuraillen. Matkalla ohitamme Hautuumaasaaren, jossa on vielä nähtävänä vanhoja puuristejä. Laiva on 120-paikkainen ja laivassa on kahvila. (A-oikeudet)
Retken kesto 8 tuntia
Ajomatka bussilla 4km
Kävelymatka 7 km
 
6. päivä
Viiden päivän uusien kokemuksien jälkeen lähdemme kohti Kemiä. Matkalla poikkeamme TV:stä tutussa Jounin kaupassa, Äkäslompolossa. Ajamme upeaa Tornion jokea pitkin ja piipahdamme Haaparannassa ja Torniossa
Kemissä majoitumme keskustassa sijaitsevaan Palomestari hotelliin. 
 
7. päivä
Hotellin luovutuksen jälkeen tutustumme Jalokivigalleriaan ja mahdollisuuksien mukaan Jäänmurtaja Sampoon. Illaksi palaamme kotiin.
 
Hotelli Inari ja Ravintola Aurora
Majoitumme Inarissa hotelli Inariin. Hotelli Inari sijaitsee kirkonkylän keskustassa lähellä palveluita ja nähtävyyksiä ja osasta huoneista on suora merinäköala suurelle Inarille, joka paikallisesti myös Saamenmerenä tunnetaan. Aamiainen ja puolihoito tarjoillaan viihtyisässä Ravintola Aurorassa. Ravintolassa on luonnollisesti tarjolla myös monipuolinen A la carte menu.
 
Inari hotellin huonetiedot
Kirjoituspöytä, Lämmitys, suihku, hiustenkuivaaja, WC, kylpyhuone, taulu-tv, vedenkeitin, herätyspalvelu.
Huoneen koko: 20-25 m2
2 yhden hengen vuodetta
WiFi on käytettävissä kaikissa huoneissa
 
 


   

Käyntiosoite:
PUISTOKATU 5
Savonlinna
sisäänkäynti talon päädystä 

Avoinna: ma - pe
klo 9:30 - 14:00
Sopimuksen mukaan
myös muina aikoina
 
Toimisto
puh. 040-777 1233
Puhelinpalvelu:
040-529 6863 (9 - 18)
 

Etelä-Savon matkat Ky
          Postiosoite:
           Pölläskyläntie 651
           58770 Pihlajalahti
                   Finland
 
   puh. 040-5296863
       0400-256329
 040-7771233 toimisto
 
www.etelasavonmatkat.com
info@etelasavonmatkat.com
toimisto@etelasavonmatkat.com