Puh. 040-7771233, 040-5296863, 0400-256329
               info@etelasavonmatkat.com
   Etusivu      Kiertomatkat      Ruusumatka Alpeille
 
MATKAT 
 
VENÄJÄLLE

VIROON

KYLPYLÄMATKAT

TEEMAMATKAT
MESSUMATKAT

 
RAVIMATKAT
Kuninkuusravit 2018
 


 

 
9.-14.6.2018
 
Ruusumatka Alpeille 6 pv
Saksa, Itävalta
 
Kolmen valtion ympäröimä turkoosinsininen Bodenjärvi taustanaan lumiset Alpit ottaa meidät vastaan kesäisen lämpimästi. Majoitumme ensin Bregenziin, viehättävään pikkukaupunkiin Itävallan puolelle Bodenjärven rannalle. Teemme retken Mainaun kukkaissaarelle, missä on trooppinen ilmasto ja kasvillisuus kukkaloistoineen, hedelmäpuineen ja viinitarhoineen sekä ritarilinnoineen. Edesmennyt kreivi Lennart Bernadotte sai saaren ainutlaatuiseen kukkaloistoon. Näemme upean Konstanzin, jota ei tuhottu sodan aikana, koska se sijaitsee Sveitsin rajalla.  Bodenjärvellä teemme myös risteilyn historiallisista rantakaupungista ja kylistä toiseen ja lisäksi teemme retken erääseen veroparatiisina tunnettuun kääpiövaltioon eli Liechtensteiniin. Füssenin keskiaikaisen romanttisen kaupungin kaduilla on hyvä mahdollisuus tehdä ostoksia ja nauttia bayerilaisten kahviloiden ja ravintoloiden kulinaristisista herkuista. Vierailemme myös satumaisen kauniissa Ludvig II rakennuttamassa Neuschwansteinin linnassa, jota myös Prinsessa Ruususen linnaksi sanotaan.
 
Matkan hinta: 1190 €/hlö/2hh
1hh lisä 290 €
 
Hintaan sisältyy:
  • laadukas linja-autokuljetus ilmastoidulla turistibussilla (liitäntäkuljetukset Suomessa lisähintaan)
  • lennot Helsinki - München - Helsinki turistiluokassa
  • laadukas hotellimajoitus 2hh
  • puolihoitoruokailut
  • matkanjohtajan palvelut
  • pääsyliput Mainaun saarelle ja Neuschwansteinin linnaan
  • risteily Bodenjärvellä
  • retki Liechtensteinin ruhtinaskuntaan
 
Ilmoittautumiset  viimeistään kuukausi ennen lähtöä
 
Vastuullinen matkanjärjestäjä Ykkösmatkat
 
 
 
MATKAOHJELMA

1. pv MÜNCHEN – BREGENZ

Lento Helsingistä Müncheniin ja ajamme kohti Bregenzin kaupunkia, joka sijaitsee turkoosinsinisen Bodenjärven rannalla Itävallan läntisimmässä pisteessä. Kaupungissa esitetään tunnetuimpia ooppera- ja musiikkiteoksia kelluvalla näyttämöllä Bodenjärven rannalla. Matka sujuu joutuisasti moottoritietä pitkin ja kauniista Saksan tunnetuimman matkailuosavaltion Bayerin maisemista nauttien. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

2. pv MAINAUN KUKKAISSAARI

Aamiainen ja retki Mainaun kukkaissaarelle Bodenjärven ympäristön viehättävissä maisemissa ajaen. Ruotsalainen kreivi muutti tämän saaren suureksi Eedenin puutarhaksi perittyään sen vuonna 1932 isänäidiltään kuningatar Viktorialta, joka oli alkuaan Badenin prinsessa. Saaren värikäs kukkaloisto muuttuu vuodenaikojen mukaan, kukkien värisommittelu- ja mammuttipuiden, palmujen, sitruuna- sekä appelsiinipuiden kirjo on laaja. Päivä menee mukavasti rehevää 45 hehtaarin aluetta kierrellessä ja ihaillessa kukkaloistoa somisteineen sekä pensaita, kiviterasseja, portaita ja suihkulähteitä, samalla kahvitaukoja pitäen. Iltapäivällä risteilemme takaisin Bregenziin turkoosinhohtoista Bodenjärveä pitkin. Bodenjärvi sijaitsee Sveitsin, Saksan ja Itävallan rajalla ja se on Keski-Euroopan kolmanneksi suurin järvi, ympärysmitta on 273 kilometriä. Järveä ympäröivät lumihuippuiset Alpit ja viinitarhat ja tuoksuvat kukat ja hedelmäpuut, järvi on kuin pieni paratiisi Sveitsin ja Itävallan Alppien kainalossa. Yhteinen päivällinen.

3. pv LIECHTENSTEIN

Aamiaisen jälkeen teemme retken yhteen Euroopan pienemmistä valtioista eli Liechtensteiniin. Tämä erikoinen ruhtinaskunta Alpeilla on säilyttänyt itsenäisyytensä ja omaleimaisuutensa suurten naapureiden välissä vuosisatojen ajan. Liechtenstein tunnetaan korkeasta elintasostaan ja vauraus näkyy myös ulospäin. Talot niin maaseudulla kuin kaupungissakin ovat sieviä ja hyvin hoidettuja. Pääkaupunki Vaduzissa on vain reilut 5000 asukasta, kaikki merkittävät paikat ovat siellä kävelymatkan etäisyydellä kuten hallintorakennukset, kaupungintalo, kansallismuseo ja taidemuseo.  Ja kalliolla kaupungin yläpuolella on linna, josta käsin nykyinen valtionpäämies Hans Adam II hallitsee kansaansa. Vaduzin keskustassa voi tauon aikana poiketa myös ostoksille ja lounaalle. Illalla yhteinen päivällinen.

4. pv BREGENZ – FÜSSEN

Aamiainen ja jatkamme matkaa Füssenin kaupunkiin Saksan puolella, joka sijaitsee 800 m merenpinnan yläpuolella komeissa Alppimaisemissa ja on tunnettu Saksan ”Romanttisen tien” päätepisteenä. Iltapäivällä voi tutustua omatoimisesti tähän keskiaikaiseen ja romanttiseen kaupunkiin.  Füssenin vanha kaupunki on täynnä pastellinvärisiä rakennuksia, joista löytyy mukavia putiikkeja ja kahviloita. Majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen päivällisen. 90 km

5. pv NEUSCHWANSTEININ LINNA

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle upeaan Neuschwansteinin linnaan, joka tunnetaan myös Prinsessa Ruususen linnana. Kuningas Ludvig II aloitti tämän satumaisen linnan rakennustyöt vuonna 1868 ja se avattiin yleisölle ensimmäisen kerran 1886. Linna sijaitsee upealla paikalla korkean kukkulan laella ja taustana ovat jylhät, lumihuippuiset Alpit, postikorttimaisema on täydellinen. Linnan sisällä on kultaa ja marmoria, kaikkea ylellistä ja vaikuttavaa, linnan koristeaiheet tulevat Ludvigin suuresti ihannoiman Rikhard Wagnerin oopperoista. Omassa fantasiamaailmassaan elänyt, käytökseltään omalaatuinen kuningas ei koskaan ehtinyt nähdä barokkilinnaansa valmiina. Meillä on nyt mahdollisuus nähdä hänen rakennuttama satumaisen hieno linna, joka innoitti myös Walt Disneyä käyttämään Neuschwansteinia satulinnansa mallina. Yhteinen päivällinen.

6. pv FÜSSEN – MÜNCHEN – HELSINKI

Jatkamme matkaa Baijerin osavaltion halki Münchenin lentokentälle ja suora paluulento Helsinkiin. Ihana kesäinen ruusumatka ja upeat muistot kotiin viemisiksi.

 
Ykkösmatkojen matkaehdot

 
   

Käyntiosoite:
PUISTOKATU 5
Savonlinna
sisäänkäynti talon päädystä 

Avoinna: ma - pe
klo 9:30 - 14:00
Sopimuksen mukaan
myös muina aikoina
 
Toimisto
puh. 040-777 1233
Puhelinpalvelu:
040-529 6863 (9 - 18)
 

Etelä-Savon matkat Ky
          Postiosoite:
           Pölläskyläntie 651
           58770 Pihlajalahti
                   Finland
 
   puh. 040-5296863
       0400-256329
 040-7771233 toimisto
 
www.etelasavonmatkat.com
info@etelasavonmatkat.com
toimisto@etelasavonmatkat.com