Puh. 040-7771233, 040-5296863, 0400-256329
               info@etelasavonmatkat.com
   Etusivu      Kiertomatkat      Saimaan kierros
 
MATKAT 
 
VENÄJÄLLE

VIROON

KYLPYLÄMATKAT

TEEMAMATKAT
MESSUMATKAT

 
RAVIMATKAT
Kuninkuusravit 2018
 


 

 
25.-26.6. / 7.-8.8.
 
Saimaan kierros 2 pv
Mikkeli - Lemi - Imatra - Punkaharju - Savonlinna
 
Suur-Saimaan kierros on matkailureittien kuningatar ja reitti, joka jokaisen on joskus koettava. Reitti kiertää sinisenä siintävän Saimaan rantoja halki kylien, kaupunkien, luonnon ihmeiden ja kulttuurimaisemien. Matkan varrelle jää Järvi-Suomen vilkkaimmat kaupungit Mikkeli, Lappeenranta, Imatra ja Savonlinna, joissa jokaisessa on runsaasti nähtävää. Matkaamme Saimaan mielenkiintoisimpiin kohteisiin nauttimaan hyvistä paikallisista ruoista ja nähtävyyksistä. Tsaarinaikaan, 1800-luvun lopulla, Imatrankoski oli suuri nähtävyys Euroopassa, kuten juuri rakennettu Eiffel-tornikin. Vuoksi-joen koskessa ei vielä tuolloin ollut siltaa, joten joki piti ylittää veneellä kiertämällä tai vaijerirataa pitkin. Kosken yli rakennettiin silta 1892, joka helpotti liikkumista. Euroopan suurin koski padottiin vuonna 1929, jonka jälkeen vettä on juoksutettu satunnaisesti vanhaan koskiuomaan koskinäytöksissä. Paikalliset torit antavat ihania makuelämyksiä sekä risteily Saimaalla on mukava tapa viettää kesäpäivää. Lähde mukaamme tämän kesän hienolle matkalle Suomi nousuun -teemalla.
 
Matkan kohokohdat
- lounas Kippurasarvessa
- Imatran valtionhotelli 
- Punkaharju
- Saimaan risteily
 
Matkan hinta: 215 €/hlö/2hh
1hh lisä 50 € 
 
Hintaan sisältyy:
  • laadukas linja-autokuljetus
  • majoitus 2hh
  • puolihoitoruokailut, aamiainen ja särälounas
  • opastettu kiertoajelu Savonlinnassa
  • matkaohjelmassa mainitut sisäänpääsyt
  • sisävesiristeily
 
Ilmoittautumiset viimeistään kuukausi ennen lähtöä
 
Vastuullinen matkanjärjestäjä Ykkösmatkat
 

MATKAOHJELMA

1.pv MIKKELI – LEMI – IMATRA

Matkan aloitamme tutustumisella Mikkelissä Kenkäveron vanhaan ja tunnelmalliseen pappilamiljööseen. Lounastamme Lemin Kippurasarvessa särää, joka on tuhatvuotisen perinteen mukaisesti valmistettua lammasherkkua. Hidas kypsytys takaa suussa sulavan makunautinnon. Lemiläiseen tapaan särää nautitaan hartaasti ja niin monta kierrosta kuin maistuu ja jaksaa syödä.

Imatralla tutustumme jo tsaarin aikana suosittuun luonnon nähtävyyteen Imatran koskeen. Saamme nauttia linnamaisen Valtionhotellin vieraanvaraisuudesta. Majoitumme Valtionhotelliin kylpylärakennukseen kahden hengen huoneisiin. Majoittumisen jälkeen voi tutustua kaupunkiin omatoimisesti tai nauttia hotellin palveluista. Yhteinen lounas Lemissä.

2.pv IMATRA – SAVONLINNA

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Savonlinnaa, matkamme kulkee Punkaharjun kauniissa kansallismaisemissa ja tutustumme myös Luston metsämuseon moninaiseen näyttelyyn. Savonlinnan historian värikkäät vaiheet kuulemme paikallisen oppaan johdolla. Kierroksen jälkeen tutustumme Saimaaseen sisävesiristeilyllä aidon sisävesilaivan kyydissä. Näemmekö saimaannorpan – toivottavasti. Illaksi saavumme kotiin.

Ykkösmatkojen matkaehdot

 
   

Käyntiosoite:
PUISTOKATU 5
Savonlinna
sisäänkäynti talon päädystä 

Avoinna: ma - pe
klo 9:30 - 14:00
Sopimuksen mukaan
myös muina aikoina
 
Toimisto
puh. 040-777 1233
Puhelinpalvelu:
040-529 6863 (9 - 18)
 

Etelä-Savon matkat Ky
          Postiosoite:
           Pölläskyläntie 651
           58770 Pihlajalahti
                   Finland
 
   puh. 040-5296863
       0400-256329
 040-7771233 toimisto
 
www.etelasavonmatkat.com
info@etelasavonmatkat.com
toimisto@etelasavonmatkat.com